Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do budovy ruského rádia Echo Moskvy vnikl muž s nožem a pobodal redaktorku

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Do budovy ruské nezávislé rozhlasové stanice Echo Moskvy dnes vtrhl muž a pobodal zástupkyni šéfredaktora Taťjanu Felgengauerovou. Údajný cizinec bez osobních dokumentů byl zadržen a předán do rukou policie.

Žena byla převezena do nemocnice, její stav je podle zdravotníků středně těžký. V ohrožení života však není, informovala agentura Interfax.

"Muž, který vtrhl do (budovy) rádia, oslepil strážného sprejem s dráždivou látkou a bodnul nožem do krku moderátorku Taťjanu Felgengauerovou. (Žena) byla hospitalizována, zavedli jí katétr," uvedl šéfredaktor Echa Moskvy Alexej Venědiktov.

Vyšetřovatelé tvrdí, že motivy útoku byly nejspíš osobní a s novinářskou činností Felgengauerové nesouvisejí.

Echo Moskvy patří k hlavním opozičním médiím v Rusku, přestože jeho většinovým vlastníkem je dceřiná společnost státního energetického gigantu Gazprom. Rozhlasová stanice pečlivě sleduje ruskou opoziční scénu a publikuje názory většinou příkře kritické k politice Kremlu. Často ale dává místo i obhájcům ruského režimu.

Útoky proti Echu Moskvy nejsou ojedinělé. Komentátorka rozhlasové stanice Julija Latyninová, jedna z nejvášnivějších kritiček ruského režimu, v září z obavy o svůj život opustila Rusko a oznámila, že se do vlasti nehodlá vrátit.

Témata:  Rusko Echo Moskvy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy