Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump má potíže s pravdou, útočí vlivný senátor Corker

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Vlivný republikánský senátor Bob Corker dnes opět ostře kritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa, který má podle něj v mnoha otázkách "potíže s pravdou".

Šéf Bílého domu zase na twitteru označil předního experta na zahraniční politiku v americkém Senátu za "lehkou váhu", kterou by lidé v Corkerově domovském státě Tennessee už nezvolili ani za místního rasa.

"Prezident má v mnoha tématech velké potíže s pravdou," řekl dnes televizi CNN 65letý předseda zahraničněpolitického výboru Senátu. Mnoho Trumpových výroků se podle něj snadno ukážou být nepravdivými. Prezident se podle Corkera snižuje na pokleslou úroveň debaty a bere Spojeným státům důstojnost.

"Účelově přetrhává vztahy, které máme ve světě a které jsou pro naši zemi užitečné," kritizoval dále Corker. "Myslím, že snižování naší země je tím, čím se nejvíc vryje do paměti," je přesvědčen senátor, který takto hovořil před dnešním setkáním Trumpa s republikánskými senátory kvůli daňové reformě.

Na otázku, zda lituje své podpory Trumpovi v loňské prezidentské kampani, Corker odpověděl, že by ji určitě znovu nevyjádřil.

Témata:  Donald Trump USA Bob Corker

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy