Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfredaktor ruského opozičního listu chce redaktorům vydávat zbraně kvůli sebeobraně

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Šéfredaktor ruského opozičního listu Novaja gazeta chce redaktorům deníku vydávat zbraně. Dmitrij Muratov připomněl, že v zemi bylo zavražděno už několik novinářů.

"Uzavřeme dohodu o spolupráci s policií Ruské federace. Nakoupíme zbraně, novináři budou muset absolvovat kurs k získání zbrojního průkazu. Redaktorům chceme navíc poskytnout i další prostředky k sebeobraně, o kterých teď nechci mluvit," uvedl Muratov v rozhovoru pro Echo Moskvy.

V Rusku už bylo zavražděno několik novinářů, například známá kritička Kremlu Anna Politkovská nebo žurnalistka bojující za lidská práva Natalja Estěmirovová. Nejnověji se terčem útoku stala v pondělí moderátorka Echa Moskvy Taťjana Felgengauerová, kterou útočník pobodal do krku.

Novaja gazeta si vydobyla uznání investigativní žurnalistikou, která v minulosti stála život několik jejich novinářů, kromě Anny Politkovské také redaktora Igora Domnikova. V dubnu čelil list výhrůžkám kvůli článku o pronásledování homosexuálů v Čečensku.

Témata:  Rusko novináři zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy