Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podřízenou poslal pro vibrátory. Britský ministr byl nařčen ze sexuálního obtěžování

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Londýn - Britský ministr pro mezinárodní obchod Mark Garnier podle dnešní zprávy listu Mail on Sunday čelí obvinění ze sexuálního obtěžování. Premiérka Theresa Mayová už nařídila, aby byla kauza prošetřena.

Garnier údajně označil bývalou podřízenou hanlivým výrazem se sexuálním kontextem a dal jí peníze na to, aby v sexshopu v londýnské čtvrti Soho koupila dva vibrátory.

"Vzal mě do Soho a dal mi peníze na nákup dvou vibrátorů. Když jsem je kupovala, stál před obchodem. Říkal, že jeden je pro jeho manželku a druhý pro ženu pracující v jeho úřadu ve volebním obvodě," uvedla bývalá podřízená.

Garnier tvrdí, že jeho hanlivý výrok byl součástí zábavné konverzace o komediálním televizním seriálu a že nákup erotických pomůcek byl pouze žertem.

Mayová požádala o vyšetřování, které má zjistit, zda Garnier porušil pravidla chování stanovená pro vládní ministry. "Pokud jsou tyto historky pravdivé, je to zjevně naprosto nepřijatelné," prohlásil ministr zdravotnictví Jeremy Hunt.

Témata:  sexuální obtěžování Velká Británie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy