Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vichřice si vyžádala tři oběti v Německu, železnice obnovuje provoz

Železnice, ilustrační foto.
Železnice, ilustrační foto.
Foto: České dráhy

Berlín - Nedělní větrná bouře v Německu si vyždala tři mrtvé. Celkový počet obětí tak vzrostl v nejvíce zasažených zemích - Německu, Polsku a Česku - na sedm. Železniční doprava v Německu po nedělní vichřici postupně obnovuje provoz.

Od dnešního rána opět jezdí dálkové vlaky mezi Hannoverem a Berlínem, Hannoverem a Magdeburgem či Berlínem a Drážďany, informovala Deutsche Bahn. První dálkové vlaky mezi Hamburkem a Berlínem však mají vyjet až kolem 14:00 SEČ. Vzhledem k rozsahu škod na těchto tratích ještě může docházet k omezením a výpadkům, varovala železniční společnost.

Zhruba 90 lidí noc na dnešek nedobrovolně strávilo ve dvou speciálně přistavených vlacích ICE na nádraží v Kasselu. Cestující tam uvázli na cestě do Berlína a dnes brzy ráno mohli v cestě opět pokračovat.

Počet obětí vichřice, nesoucí v německojazyčném prostoru označení Herwart, vzrostl v regionu střední Evropy na nejméně sedm. Německá policie totiž dnes ráno oznámila, že svým vážným zraněním podlehl 56letý muž, který byl jedním z lidí na palubě převrženého motorového člunu v rameni Severního moře Peenestrom.

Už v neděli podlehla zraněním jeho 48letá kolegyně, zatímco další 48letý muž ze člunu je nadále nezvěstný. Kromě toho se u severomořského zálivu Jadebusen už v noci na neděli utopil 63letý muž, kterého vzedmutá voda překvapila spícího v mikrobusu. Muž utonul, když se před živlem pokoušel utéci. V Hamburku byly v důsledku bouře zaplaveny některé ulice, zejména ty, které leží v blízkosti Labe.

Témata:  vichřice Německo železnice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.