Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo všechno prchá do Evropy? Policie odhalila migranta, který má prý na svědomí 70 mrtvých

Plot proti uprchlíkům na srbsko-maďarské hranici
Plot proti uprchlíkům na srbsko-maďarské hranici
Foto: Hungarian Government

Budapešť – Na to, že se mezi uprchlíky proudícími do Evropy mohou skrývat nebezpeční lidé, upozorňovali politici i odborníci. Jednoho takového běžence teď zadržely maďarské úřady. Na svědomí může mít až 70 mrtvých.

Maďarská policie zadržela pákistánského migranta, který je ve své zemi hledaný za vraždu asi 70 lidí, uvedla agentura Reuters s odkazem na maďarskou a rakouskou policii.

Ve svém prohlášení policie z největší maďarské župy Bács-Kiskun sousedící se Srbskem a Chorvatskem uvedla, že v úterý zastavila skupinu nelegálních migrantů poblíž jižní hranice se Srbskem. Mezi nimi identifikovala také 35letého muže.

Policie ho označila pouze jako A. Z. a uvedla, že se na něj vztahuje mezinárodní zatýkací rozkaz vydaný Pákistánem. Podle rakouských vyšetřovatelů se podezřelému přezdívá „pákistánský řezník". Ve vlasti čelí obvinění, že jako nájemný vrah zabil „okolo 70 lidí".

Úřady uvedly, že muž je držen v Maďarsku, ale neposkytly žádné další podrobnosti.

Rakouská policie vydala prohlášení, že zatčení bylo provedeno díky spolupráci rakouských a maďarských úřadů. Rakouská policie totiž měla informace, že se muž chce dostat do Rakouska za pomoci pašeráků. 

Témata:  Maďarsko Rakousko Pákistán uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy