Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kevinu Spaceymu to jednou nestačilo, měl osahávat mnohem víc mladých mužů

Hollywood čelí sexuálním skandálům
Hollywood čelí sexuálním skandálům
Foto: Reprofoto internet

Londýn - Britský deník The Guardian získal svědectví herců a bývalých zaměstnanců londýnského divadla Old Vic. Ti tvrdí, že americký herec Kevin Spacey sexuálně obtěžoval mladé muže.

Vedení divadla o tom podle nich vědělo, ale případy zametalo pod koberec. Spacey byl uměleckým šéfem Old Vic od roku 2004 do roku 2015. Obvinění ze sexuálního obtěžování čelí i v USA.

Spacey je hollywoodskou hvězdou první kategorie, známý je mimo jiné z filmů Sedm (1995), Obvyklí podezřelí (1995), Americká krása (1999) nebo ze seriálu Dům z karet. Nedávno ho v USA obvinil ze sexuálního obtěžování herec Anthony Rapp. 

"Všichni jsme to měli držet v tajnosti. Viděl jsem ho osahávat muže mnohokrát během různých situací," řekl listu The Guardian jeden bývalý zaměstnanec instituce. Podle něj se tak dělo ve Spaceyho bytě, v divadle a v jeho oblíbené hospodě nedaleko Old Vic. "Zneužíval faktu, že je velkou ikonou," dodal zaměstnanec. Podle něj Spacey mimo jiné sahal mužům do rozkroku a dělal to "opravdu rychle, tak, aby nemohli uhnout".

Mexický herec Roberto Cavazos uvedl, že si vzpomíná na několik "nepříjemných setkání" se Spaceym, včetně toho, jak se na něj herec tlačil v divadelním baru. Cavazos tvrdil, že podobná svědectví zaslechl od dalších lidí. Spacey si podle něj zval mladé herce, "aby si s nimi promluvil o jejich kariérách".

Stážistka z roku 2010 Rebecca Goodenová listu The Guardian řekla, že o Spaceyho chování se v divadle obecně vědělo.

Témata:  sexuální obtěžování Hollywood

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy