Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hvězdný hokejista Ovečkin v Rusku založil fanklub ruského prezidenta Putina

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva – Hokejová superstar a kapitán hokejistů Washingtonu Capitals Alexandr Ovečkin založil společenskou organizaci sdružující stoupence ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Hráč NHL to dnes oznámil sociální síti Instagram. Hnutí zvané Putin Team má podle slavného útočníka světu ukázat „silné a semknuté Rusko". Na členství v Putinově týmu je prý hrdý.

„Nikdy jsem se netajil svým vztahem k našemu prezidentovi a vždy jsem ho otevřeně podporoval," napsal dvaatřicetiletý hokejista. „Jsem přesvědčen, že nás, stoupenců Vladimira Putina, je mnoho. Pojďme se sjednotit a ukázat všem silné a semknuté Rusko," uvedl ruský útočník.

Putin, který podle kremelského mluvčího Dmitrije Peskova o Ovečkinově iniciativě neví, se s hokejistou nejednou osobně setkal. Naposledy v srpnu spolu předávali ceny na turnaji v bojovém sportu sambo v jihoruském Soči.

Témata:  Alexandr Ovečkin Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy