Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Banka ING dává ruce pryč od Spaceyho. Prý obtěžoval muže, nesmí na kongres

Nizozemí
Nizozemí
Foto: Pixabay

Haag - Nizozemská banka ING zrušila účast Kevina Spaceyho na kongresu podnikatelů, který se má konat 29. listopadu v Rotterdamu. Filmová hvězda nyní čelí obvinění ze sexuálního obtěžování.

Spaceyho, držitele dvou filmových Oscarů, stíhá jedna rána za druhou od chvíle, kdy ho v USA obvinil ze sexuálního obtěžování herec Anthony Rapp. Následně se objevila další podobná obvinění, například že obtěžoval mladé muže v době, kdy byl v letech 2004 až 2015 uměleckým šéfem londýnského divadla Old Vic.

"Bylo rozhodnuto ukončit spolupráci s americkým hercem Kevinem Spaceym," sdělila dnes banka na základě iniciativy organizátorů akce BusinessBoost Live. "Vzhledem k rozruchu, který vznikl kolem Spaceyho v souvislosti s podezřením ze sexuálního obtěžování, není žádoucí umožnit, aby byl viděn během BusinessBoost Live," dodala v prohlášení umístěném na webu věnovaném kongresu.

Po Rappově obvinění se Mezinárodní akademie televizních umění a věd rozhodla neudělit Spaceymu zvláštní ocenění zakladatelů mezinárodních televizních cen Emmy, které měl herec převzít v listopadu při ceremoniálu v New Yorku. Společnost Netflix, která je producentem seriálu Dům z karet, navíc pozastavila natáčení nejnovější, v pořadí šesté řady tohoto úspěšného projektu.

Témata:  ING Bank Nizozemí sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy