reklama

Trump dnes před odletem na návštěvu pěti asijských zemí novinářům řekl, že schůze byla nedůležitá a vypadla mu z paměti.

Papadopoulos se v minulých dnech stal ústřední postavou vyšetřování údajného ruského vlivu na loňské americké prezidentské volby, které vede zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller. Velkou pozornost amerických médií dnes vyvolala informace obsažená v soudních spisech, že Papadopoulos se na loňské schůzce s Trumpem pochlubil, že má kontakty, jež mohou dohodnout setkání tehdejšího republikánského kandidáta na prezidentský úřad Trumpa a ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Na Trumpově účtu v sociální síti Instagram se objevila fotografie z loňské březnové schůzky, na níž u stolu sedí kromě jiných Trump, Papadopoulos a nynější ministr spravedlnosti Jeff Sessions. Ten je dnes pod tlakem demokratických členů Kongresu, aby o stycích Trumpova volebního týmu s Ruskem vypovídal. Sessions zatím tvrdí, že o nich nic neví.

Papadopoulose FBI obvinila ze lži, protože o svých stycích s osobami napojenými na Rusko neřekl pravdu. Tvrdil, že se s nimi stýkal jen před tím, než přijal angažmá ve volebním štábu Donalda Trumpa. Kontakty ale pokračovaly i poté.