Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova politika se lidem nelíbí? U voličů si vede hůř než jeho předchůdci

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington – Rok po zvolení Donalda Trumpa cítí důvěru v politiku amerického prezidenta méně lidí, než v politiku jeho předchůdců v úřadě v posledních 70 letech. 

Ukázal to průzkum veřejného mínění pro deník Washington Post a stanici ABC News, jehož výsledky dnes byly zveřejněny.

Trump je v úřadu asi devět měsíců. Jeho politiku v tuto chvíli podporuje asi jen 37 procent lidí, zatímco 59 procent ji neschvaluje.

Počet Američanů, kteří schvalují politiku republikánské hlavy státu, podle časopisu Time od Trumpovy inaugurace letos v lednu vytrvale klesá. Trump se ocitl uprostřed mnoha polemik, včetně té kolem vyšetřování možného ruského ovlivňování prezidentských voleb v USA.

Mnoho lidí také popudila Trumpova váhavá reakce na události v Charlottesville, kde po nájezdu auta bělošského radikála zemřela mladá odpůrkyně neonacistů, a na řádění hurikánu na Portoriku. Mnozí jsou také zklamáni z toho, že se Trumpovi nedaří prosadit předvolební sliby.

Počínání Trumpova předchůdce Baracka Obamy po roce od zvolení schvalovalo 57 procent lidí a 40 procent s ním nesouhlasilo. Prezidenta George Bushe mladšího podporovalo dokonce 89 procent ku devíti, a demokratického prezidenta Billa Clintona 52 procent ku 41 procentům.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy