Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Během razie na teroristy bylo ve Francii a Švýcarsku zadrženo několik osob

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Při dnešní protiteroristické operaci ve Francie zadržela policie několik osob podezřelých z přípravy útoku. Jsou mezi nimi lidé ve věku od 18 do 65 let. Dle agentury AFP se zatýkalo i ve Švýcarsku.

List Le Parisien napsal, že policie zatkla v oblasti Paříže a v přímořských částech země devět osob. S odvoláním na nejmenované zdroje list upřesnil, že se zatýkalo zejména ve městě Aix-en-Provence nedaleko Marseille, v přístavním městě Mentonu u Nice a v departementu Seine-Saint-Denis v oblasti francouzské metropole.

Zásah, který pokračuje, je prováděn v rámci vyšetřování, které v květnu zahájila protiteroristická sekce pařížské prokuratury kvůli podezření ze "zločinného spiknutí s cílem spáchat teroristický čin". Plán útoku byl již ve fázi přípravy.

Agentura AFP informovala o desíti zadržených, přičemž akce se podle jejích zdrojů týkala i Švýcarska. Úřady ale tento údaj oficiálně nepotvrdily.

Témata:  Francie Paříž terorismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy