Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová má další skandál ve vládě: Ministryně lhala o schůzce z Izraelci

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Londýn - Britská ministryně pro mezinárodní rozvoj Priti Patelová za zády premiérky Theresy Mayové jednala s izraelskými politiky, včetně předsedy vlády Benjamina Netanjahua. Patelová se v pondělí sice omluvila, její osud v kabinetu ale zůstává nejistý.

Než ministři vedou v zahraničí oficiální jednání, je zavedeným postupem informovat o tom ministerstvo zahraničí.

Server Sky News dnes informoval, že Patelová se narychlo vrací ze služební cesty do Afriky, kam odletěla v úterý a byla za to kritizována. Mnoho britských politických zpravodajů dnes na internetu píše, že Patelová opustí vládu na příkaz Mayové nejspíš ještě dnes. Kauza by podle Reuters mohla ještě více oslabit menšinovou vládu premiérky Mayové.

Úřad premiérky dříve uvedl, že Patelová se rovněž premiérce nezmínila o svých návrzích podpořit izraelskou armádu britskými penězi určenými na zahraniční pomoc. O této možnosti diskutovala s politiky po svém návratu z Blízkého východu.

The Sun dnes napsal, že Patelová se v září v zahraničí setkala také s dalšími izraelskými politiky, ministrem veřejné bezpečnosti Giladem Erdanem a vysokým činitelem ministerstva zahraničí Juvalem Rotemem. Mayové podle deníku o těchto schůzkách neřekla, ačkoli ji ujišťovala, že žádné další nebyly.

Témata:  Velká Británie Izrael Theresa Mayová

Související

Aktuálně se děje

26. září 2024 13:05

Půjde Jaromír Soukup po nakládačce od Dopity do ringu? Soupeř řekl, co čeká

Pochybnosti o boxerských schopnostech Jaromíra Soukupa jsou velké, když lidé vidí, jak dopadl po pondělní potyčce s Mirkem Dopitou. Mnozí přitom vědí, že ho čeká oficiální boxerský zápas. Soukupův soupeř se už vyjádřil k tomu, co se před třemi dny stalo. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy