Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu začal soud s českým řidičem, který při nehodě zabil tři lidi

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Kassel - Ve středoněmeckém městě Kassel dnes začal soud s českým řidičem kamionu, který loni v létě na dálnici narazil do karavanu, v němž zemřeli tři lidé. Muž (51), který při nárazu utrpěl těžká zranění, nehodu podle vyšetřovatelů zavinil svou nepozorností. Hmotné škody byly vyčísleny na 300.000 eur (7,7 milionu Kč). Hrozí mu až pět let za mřížemi.

Nehoda se stala v červenci 2016 na dálnici A7 u městečka Guxhagen. V místě se tehdy kvůli stavebním pracím tvořily kolony. Na konci jedné z nich byl karavan, do kterého narazil kamion s českým řidičem.

Náraz byl tak silný, že vedl ke srážce tří nákladních aut, která stála před karavanem, a k poškození osobního auta, které jelo kolem. V karavanu cestovali manželé s jedenáctiletou dcerou. Nikdo z nich nepřežil. Dalších několik lidí utrpělo zranění.

Řidič dnes u soudu vypověděl, že si na událost vůbec nevzpomíná. Zároveň vyjádřil obrovskou lítost a uvedl, že jde o věc, která ho velmi zatěžuje.

Témata:  Německo nehody kamiónů Češi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy