Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Republikánský kandidát na senátora čelí obvinění z osahávání 14leté dívky

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Republikánský kandidát na senátora za Alabamu Roy Moore (70) čelí obvinění, že před 40 lety přiměl k erotickým hrátkám tehdy 14leté děvče. The Washington Post rovněž citoval další tři ženy, které tvrdí, že když jim bylo mezi 16 a 18 lety, tak s Moorem, který byl tehdy třicátník, randily. Žádná z těchto žen ale neprohlásila, že se s Moorem sexuálně sblížila.

Mooreovi už telefonoval šéf republikánské většiny v Senátu Mitch McConnell, který ho vyzval, aby se kandidatury vzdal, pokud Corfmanová hovořila pravdu. Podobně se vyjádřilo i několik dalších republikánských činitelů.

Moore obvinění popřel jako výmysl, ale 53letá Leigh Corfmanová v rozhovoru s listem The Washington Post prohlásila, že její zkušenost s Moorem je pravdivá. Tvrdí, že když jí bylo 14 let, seznámila se v Alabamě s Moorem. Tomu tehdy bylo 32 let a pracoval jako asistent okresního žalobce. S matkou prý čekala na jednání soudu a Moore se nabídl, že ji pohlídá, aby na slyšení nemusela, což žena využila.

O několik dní později Corfmanovou Moore vyzvedl a odvezl ji k sobě domů, kde ji líbal. Během druhé návštěvy ji svlékl do spodního prádla a osahával a také chtěl, aby se i ona dotýkala jeho. Corfmanová to označila za nepříjemný zážitek a chtěla, aby s tím přestal. Poté ho požádala, aby ji odvezl domů.

Moore, který je znám pro své ultrakonzervativní postoje a jako vyhlášený odpůrce homosexuálních svazků, v minulosti působil na postu vysoce postaveného soudce a prokurátora.

Témata:  sexuální zneužívání USA Senát USA

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy