Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Osm mužů bylo ve Francii obviněno z plánování teroristických útoků

Islámští teroristé vystříleli v Paříži redakci satirického magazínu.
Islámští teroristé vystříleli v Paříži redakci satirického magazínu.
Foto: Reprofoto YouTube

Paříž - Francouzské úřady obvinily osm mužů z plánování teroristických útoků. Policie je pozatýkala při úterní razii v Paříži a přímořských částech země. Jeden člověk byl dopaden ve Švýcarsku.

Zadržené osoby jsou ve věku od 18 do 65 let, v pátek byly předvedeny před soudce. Na sedm z nich byla uvalena vazba. Osmý je v souladu s požadavkem prokuratury podřízen soudní kontrole.

Úterní zásah byl součástí vyšetřování, které začalo 19. července kvůli podezření ze "zločinného spolčení s cílem spáchat teroristický čin".

Osoba zadržená ve Švýcarsku na sociálních sítích komunikovala s 13letým Francouzem podezřelým z přípravy útoku nožem. Chlapec byl zadržen 20. června.

Francie byla v posledních letech terčem několika teroristických útoků. Po atentátech v Paříži z 13. listopadu 2015 byl v zemi zaveden výjimečný stav, který přestal platit teprve minulý týden v noci z 1. na 2. listopadu.

Témata:  Francie terorismus Švýcarsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy