Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vietnam čelí další hrozbě, kvůli ničivé bouři je ohroženo 400 tisíc lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hanoj - K Vietnamu, který nedávno zdevastoval tajfun Damrey, se blíží další potenciálně ničivá bouře. Dostala jméno Kaikui a pravděpodobně přinese nové utrpení 400.000 lidí. Živel by měl zemi zasáhnout v průběhu následujících 48 hodin.

V Jihočínském moři se vytváří tropická bouře Kaikui, která by podle meteorologů měla zasáhnout Vietnam během příštích 48 hodin. Živel budou doprovázet silné srážky a vichr o rychlosti až 111 kilometrů v hodině, informuje list The Guardian.

Předchozí tajfun Damrey udeřil na pobřežní regiony jižního a středního Vietnamu 4. listopadu s vichrem dosahujícím 135 kilometrů v hodině. Nejméně 100 lidí zahynulo a dalších 18 se stále pohřešuje.

Tajfunem byly postiženy asi čtyři miliony osob ve 14 provinciích, 381.000 z nich potřebuje podle vietnamských úřadů humanitární pomoc. Zničeno či poškozeno bylo více než 120.000 domů. Oblasti v pěti provinciích nadále zůstávají zaplaveny, na mnoha místech stále nebyly obnoveny dodávky elektřiny.

Témata:  Vietnam Tajfun počasí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy