Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpa při projevu přemohla žízeň, senátor Rubio momentu využil k odplatě

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Amerického prezidenta Donalda Trumpa během středečního projevu přemohla žízeň. Personál Bílého domu ale nepostavil na řečnický pult sklenku vody, a Trump se tak musel občerstvit přímo z plastové láhve. Tato banální událost se záhy stala hitem sociálních sítí.

Trump uprostřed svého projevu, ve kterém hodnotil svou asijskou cestu, začal hledat, čím by utišil žízeň. "Nemají vodu. To je v pořádku," řekl poté, co pod pultíkem nic k pití nenalezl.

Přítomní reportéři ho ale záhy upozornili, že vedle stojí stolek s plastovou láhví s vodou. Poté, co si americký prezident v poněkud upjaté póze z láhve loknul, pokračoval v řeči.

Řada uživatelů sociálních sítí upozorňovala především na to, že Trump právě kvůli pití z láhve při jednom z projevů v roce 2013 během loňské kampaně před prezidentskými volbami několikrát zesměšňoval svého republikánského rivala, senátora Marka Rubia. "Příště by si měl vzít raději sklenici," utrousil uštěpačně nynější šéf Bílého domu.

Šanci na odplatu využil po středečním prezidentově projevu i samotný Rubio. Na twitteru napsal, že Trump musí ještě "na své formě zapracovat". "Musí se to udělat jedním jediným tahem a oči by nikdy neměl spustit z kamery. Na poprvé to ale nebylo zlé," komentoval senátor.

Témata:  Donald Trump Bílý dům USA prezident USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy