Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR ztratila obchodního partnera, Singapur zakázal výměnu zboží

Kim Čing-un usoudil, že
Kim Čing-un usoudil, že "za stávající situace nastal čas zúčtovat s americkými imperialisty".
Foto: KCNA

Singapure - Singapur přerušil veškerý obchodní styk se Severní Koreou a s platností od 8. listopadu zakazuje jakýkoli pohyb zboží mezi státy.

Tento krok udělal dva měsíce poté, co Spojené státy uvalily na KLDR další sankce, mezi postiženými subjekty jsou i dvě firmy se sídlem v Singapuru. Za porušení zákazu hrozí pokuty i vězení. Uvádí to prohlášení singapurských celních úřadů.

Při překročení zákazu hrozí v závislosti na závažnosti přestupku pokuta až 200.000 singapurských dolarů (3,2 milionu Kč) nebo čtyřnásobek hodnoty obchodovaného zboží, uvěznění až na tři roky, nebo oboje.

Singapur je sedmým největším obchodním partnerem KLDR. Páté Filipíny zrušily obchodní styky s Pchjongjangem už v září. Největším obchodním partnerem severokorejského režimu je Čína.

Diplomatické vztahy se Severní Koreou Singapur nepřerušil, uvedla agentura Reuters.

Témata:  Singapur Severní Korea

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy