Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neuvěříte čím důchodce (72) zahnal krokodýly

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Darwin (Austrálie) - Neuvěřitelný příběh se smutným koncem zažil Ray McComber, když byl se svým nejlepším kamarádem na člunu v australské divočině. Jejich člun převrhl krokodýl a boj o přežití začal.

Okamžitě se snažili vylézt na převrácenou loď, bohužel jeho kamarád Noel Ramage to nezvládl a utonul. McComber se dokázal vyškrábat nahoru a dostat se mezi mangrovy, kde se musel bránit útokům krokodýlů.

V ruce měl přitom pouze klíč na matice a zapalovací svíčku. Jednoho krokodýla zasáhl klíčem po hlavě, po dalších hodil zapalovací svíčku. Poté se další tři hodiny musel bránit, naštěstí ale kolem zrovna projížděli lovci krabů, kteří důchodcovi pomohli.

"Jejich loď byla malá, do okolí Darwinu bych se na ni nikdy nevydal. Je to tu plné krokodýlů," řekl místní rybář Tony Geranus serveru Seven Network.

Následně ho i s tělem utonulého kamaráda vyzvedla helikoptéra CareFlight a převezla ho do nemocnice. "McComber byl vyčerpaný a trpěl těžkým šokem," řekl ředitel CareFlight. Nyní už byl z nemocnice propuštěn, jak napsal server CNN.

Témata:  krokodýli Austrálie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy