Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nabídka dovolených se kvůli terorismu mění. Zájem je o Španělsko a Karibik

Dominikánská republika, ilustrační fotografie
Dominikánská republika, ilustrační fotografie
Foto: Martin Drahola, EuroZprávy.cz

Londýn - Teroristické útoky vedou k tomu, že musela být zcela přetvořena nabídka prázdninových destinací, řekl finanční ředitel společnosti Thomas Cook Michael Healy. Lidé už nejezdí do Turecka či Egypta, nýbrž do Španělska a Karibiku.

Thomas Cook, který je jedním z největších touroperátorů v Evropě, musel v letošním roce zcela přepracovat nabídku.

Až 1,2 milionu rezervací přesunula firma z Turecka, Egypta a Tuniska do Španělska a jinam. Zájem o Kanárské ostrovy vzrostl o 27 procent a o vzdálené destinace o 40 procent. S poklesem zájmu se po teroristických útocích v Paříži a Bruselu potýká i kontinentální Evropa.

Healy dodal, že Thomas Cook se ohledně prázdninových destinací bude i nadále držet doporučení britské vlády. V současnosti nemá v nabídce žádné lety do egyptského letoviska Šarm aš-Šajch, firma jen po konzultaci s vládou nabízí několik zájezdů do Hurgady.

Thomas Cook dnes oznámil, že tržby v první polovině fiskálního roku mu vzrostly na 2,67 miliardy liber (94,2 miliardy Kč). Rezervace na letní sezonu jsou ale teď o pět procent nižší než loni. Důvodem je hlavně nezájem o Turecko.

Témata:  cestovní ruch dovolená terorismus

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy