Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump v Den díkůvzdání hovořil o vojácích na zahraničních misích

U.S. ARMY, ilustrační fotografie
U.S. ARMY, ilustrační fotografie
Foto: defense.gov **www.defense.gov**

Washington - Prezident Spojených států Donald Trump při příležitosti dnešního amerického Dne díkůvzdání připomněl příslušníky armády, kteří kvůli službě tento významný svátek nemohou strávit s rodinami.

V projevu k národu hovořil i o obětech nedávných přírodních katastrof a také o mrtvých, které si v USA vyžádaly střelecké masakry.

"Stojí na hlídce po celém světě, čelí našim nepřátelům a brání naši skvělou americkou vlajku," řekl Trump o amerických vojácích v zahraničí. "Jsme vděční za jejich odvahu a obětování se," dodal.

Poděkoval také všem Američanům, kteří slouží v USA a kteří pomáhají svým spoluobčanům. "Letos, kdy jsme čelili bolestným událostem, jsme byli svědky neuvěřitelné síly amerického ducha. Sousedé pomáhali sousedům, cizinci cizincům a občané podávali pomocnou ruku potřebným," řekl s odkazem na údery hurikánů a střelecké masakry.

V závěru projevu prezident prohlásil, že Americe se hospodářsky velmi daří. "Burzy dosahují historických maxim, nezaměstnanost je nejnižší za posledních 17 let," řekl. O několik hodin dříve na twitteru napsal, že rovněž sílí kapacity armády, a také přislíbil stavbu zdi na hranici s Mexikem, což je jeden z jeho hlavních předvolebních slibů.

Témata:  Donald Trump Den díkůvzdání U.S. ARMY

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy