Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zasahovala ve stanici metra Oxford Circus v Londýně, informace o střelbě se nepotvrdila

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Policie musela reagovat na zprávy o střelbě na londýnské stanici metra Oxford Circus. Informuje o tom stanice BBC. Policie později uvedla, že neobjevila důkazy o střelci ani střelbě a stanici asi v 18:00 tamního času znovu otevřela.

Britská dopravní policie nejprve informovala, že na místě zasahují policisté. Zároveň varovala všechny, aby se oblasti v londýnského West Endu vyhnuli. Stanice Oxford Circus je jedna z nejfrekventovanějších v britské metropoli, nachází se v srdci nákupní čtvrti.

Our officers are on the scene at #OxfordCircus tube station with @BTP Please avoid the Oxford Circus area whilst we deal with the incident. More info asap

— Metropolitan Police (@metpoliceuk) 24. listopadu 2017

"Stanice Oxford Circus je zavřená, vyšetřujeme incident," informoval londýnský dopravní podnik Transport for London. Scotland Yard potvrdil, že situaci prověřovala jako potenciální "teroristický incident". 

Something happening on #oxfordcircus - Hope everyone is ok!!! pic.twitter.com/M5UQ1VNsNz

— Charlotte Terry (@CharlotteTerry1) 24. listopadu 2017

Policie vyzvala lidi na ulici Oxford Street, kde se stanice nachází, aby se ukryli do budov a zůstali uvnitř. Na twitteru dodala, že byla přivolána po zprávách o výstřelech na Oxford Street a v metru.

Reportérka BBC Helen Bushby uvedla, že "velký úprk" a že lidé utíkají z nádraží, někteří prý také "křičeli a plakali". Bulvární Daily Mail píše, že evakuovány byly až stovky lidí. 

List The Telegraph později upřesnil, že policie nepředkládá, že by šlo o incident s velkým počtem obětí. Policie má informaci pouze o jedné ženě, která se zranila při útěku z metra. Žádné oběti na životech na místě nejsou, uvádí BBC. Za policejním kordonem nebyly ani žádné sanitky. Na místě zasahovali pouze hasiči. 

Nakonec se ukázalo, že informace o střelbě zřejmě byla jen falešným poplachem. Policie v prohlášení informovala, že vyšetřovatelé neobjevili žádné důkazy o potenciálním střelci či nějaké střelbě. 

Metro prohledali ozbrojení policisté. asi v 18:00 tamního času pak zastávku metra opět otevřeli. Scotland Yard a britská dopravní policie v současné době zkoumají, co vyvolalo masovou paniku. 

Témata:  Velká Británie Londýn policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy