Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž hrozil útokem na německou univerzitu, zadržela ho policie

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín – V Německu byl zadržen člověk, který je podezřelý, že vyhrožoval střeleckým útokem na univerzitu v Trevíru na západě země. Agentura DPA uvádí, že policie vychází z toho, že je pachatel psychicky nemocný.

Na sociálních sítích se ve čtvrtek objevil příspěvek, který na dnešek hrozil útokem na právnickou fakultu, konkrétně postřílením posluchačů dopolední přednášky z trestního práva.

Dnes ráno policejní komando v Trevíru zadrželo 23letého muže, který je považován za autora výhrůžek. I po zatčení policie stále hodnotila situaci jako nebezpečnou, neboť nebylo možné vyloučit, že mladík měl komplice.

Z preventivních důvodů proto byla uzavřena budova, kde se přednáška měla konat. Několik hodin byl uzavřen také univerzitní kampus. Mimořádná opatření byla odvolána odpoledne.

Muž, který je nyní umístěn na uzavřeném psychiatrickém oddělení, ale nakonec podle policie jednal sám. „Podle dosavadních poznatků vše ukazuje na psychickou poruchu," uvedla policie. Zbraň u muže během domovní prohlídky nalezena nebyla.

Na možný útok, který byl popsán velmi podrobně, upozornili policii studenti i další uživatelé sociální sítě. Provozovatel sítě následně úřadům poskytl všechny informace o pisateli hrozby, takže vyšetřovatelé velmi rychle získali jeho jméno a adresu.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.