Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po Rusku pobíhá medvěd s puškou, ukradl ji vyděšenému myslivci

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Irkutsk - Představte si, že jen tak sedíte v lese u chaty, a najednou k vám na návštěvu přijde medvěd. Příhoda z kategorie pohádek? Omyl! Podobná příhoda se stala jednomu ruskému myslivci. Aby si zachránil život, utekl z dřevěného stavení hluboko do irkutských lesů. Když se však vrátil do chaty, něco tam, kromě medvěda, chybělo.

Pracovníci meziměstského oddělení ruského Ministerstva vnitra z města Usť-Ilimskij, které se nachází v Irkutské oblasti, zahájili prověřování incidentu, který se odehrál ve vzdálené oblasti irkutské tajgy.

Před týdnem ve večerních hodinách přišla na policii zpráva od sedmapadesátiletého obyvatele Usť-Ilimského okresu, že se mu při lovu ztratily pušky typu Vepr a IŽ. Myslivec policii sdělil, že se 16. listopadu procházel na svých pozemcích desítky kilometrů od nejbližší vesnice

Muž se tak rozhodl, že zůstane v jedné zimní dřevěné chatrči. Po nějaké době šel doplnit zásoby vody, přičemž si nechal svoje věci v chalupě. To však neměl dělat.

Při návratu uslyšel ve své blízkosti podezřelý šum a ve stavení uviděl siluetu medvěda. Vyděšený myslivec vzal nohy na ramena a ukryl se hluboko v lese. Když se později vrátil, zjistil, že kromě medvěda zmizelo z chajdičky ještě něco - jeho dvě zbraně.

Jako důkaz, že pachatelem krádeže byl medvěd, ukázal vyšetřovatelům další svoji pušku, kterou našel mimo chatu. Na ní byly zřetelné stopy šelmy, především kousance a škrábance.

Dalších několik dní se snažil myslivec své střelné nástroje najít, leč neuspěl. Později se ho pokusili napodobit policisté, ale mezitím spadla v okolí přestupku velká vrstva sněhu, takže ani oni nebyli úspěšní.

A jaký bude další osud myslivce? Podle ruských zákonů mu hrozí za nedbalé zacházení se zbraněmi odebrání práva nosit zbraň až na dobu jednoho roku. Zároveň muž nejspíš zaplatí tučnou pokutu.

Zprávu přinesl server ruského Ministerstva vnitra v Irkutské oblasti.

Témata:  Rusko myslivci Kalašnikov medvědi

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy