Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý ruský herec Tabakov skončil na jednotce intenzivní péče, jeho stav je vážný

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský herec a režisér Oleg Tabakov (82), který byl v pondělí hospitalizován, zůstává na jednotce intenzivní péče moskevské nemocnice. Jeho stav je vážný, nicméně dle lékařů stabilizovaný.

Divadlo Tabakerka zprvu tvrdilo, že umělec podstupuje pravidelnou prohlídku u zubaře. Média mezitím spekulovala o zápalu plic. Hospitalizaci z této příčiny nakonec potvrdili Tabakovovi synové. Mezitím byla z "technických příčin" zrušena tři představení, ve kterých Tabakov stále hraje.

Umělec, který je považován za legendu ruského filmu a divadla, je dobře znám i českým diváků, a to nejen proto, že měl výraznou roli ve filmu Antonína Moskalyka z roku 1984 Kukačka v černém lese. Ze široké škály Tabakovových rolí ční snímky Oblomov, Vojna a mír, Moskva slzám nevěří či Sviť, sviť, má hvězdo.

Často hostuje v USA i po Evropě, své dlouholeté zkušenosti navíc předává studentům řady vysokých škol, včetně pražské DAMU. Na českých divadelních prknech se poprvé objevil v roce 1968 jako Chlestakov v Revizorovi v Činoherním klubu, v poslední letech v Praze několikrát hostovalo jeho divadlo Tabakerka.

Témata:  Rusko lékaři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy