Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

NBC News vyhodila dlouholetého moderátora kvůli obvinění z obtěžování

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americká zpravodajská televize NBC News propustila dlouholetého moderátora ranního pořadu Today. Matt Lauer je další celebritou, která byla ve Spojených státech obviněna ze sexuálního obtěžování.

Stanice dnes uvedla, že v pondělí obdržela podrobnou stížnost na Lauerovo nevhodné sexuální chování na pracovišti a že ji důkladně prověřila. "Nakonec jsme se rozhodli ukončit jeho pracovní smlouvu," sdělila televize. Upozornila, že ačkoli je to za posledních dvacet let první takováto stížnost na Lauera, má důvod předpokládat, že to nebyl ojedinělý incident.

Letos mimo jiné dopadla obvinění ze sexuálního obtěžování na známého amerického moderátora televize CBS News Charlieho Rosea, Lauerova kolegu z NBC News Marka Halperina, někdejšího moderátora Fox News Billa O'Reillyho či korespondenta listu The New York Times Glenna Thrushe.

Kauzu rozpoutala aféra producenta Harveyho Weinsteina, kterého ze znásilnění obvinilo několik žen. Obviněn byl i nestor americké politiky, kongresman John Conyers.

Témata:  sexuální obtěžování USA média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy