Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzský soud poslal dvě dívky do vězení za terorismus

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzský soud dnes potrestal několikaletým vězením dvě dívky, z toho jednu nezletilou, za přípravu teroristických útoků, které osnovaly prostřednictvím internetové sociální sítě.

Podle obžaloby chtěly spáchat útok podobný tomu, který se odehrál na koncertu v listopadu 2015 v Paříži. Zatčeny byly loni v březnu, informovala agentura AFP.

Mladší z dívek, které je nyní kolem 16 let, má strávit ve vězení tři roky, starší zhruba osmnáctiletá byla odsouzena na půldruhého roku. Po výkonu trestu budou ještě v podmínce.

Odsouzené patří do skupiny čtyř dívek, které mezi sebou komunikovaly o možném spáchání teroristického činu na facebooku. Jiná devatenáctiletá mladá žena byla odsouzena ke čtyřem a půl roku vězení počátkem listopadu. Čtvrtá, rovněž nezletilá, byla propuštěna na svobodu.

Témata:  Francie soudy

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy