Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump kritizoval rozsudek nad imigrantem z Mexika. Postavte zeď, volá

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Americký soud osvobodil Mexičana Josého Zarateho v případu vraždy Kate Steinleové a uznal pouze jeho vinu v nelegálním držení zbraně. Takový verdikt rozzlobil prezidenta Donalda Trumpa.

Trump na twitteru označil rozsudek za ostudný a dodal, že není divu, že Američané jsou z ilegální imigrace znechuceni. "Vrah Kate Steinleové opakovaně přecházel z Mexika přes špatně střeženou Obamovu hranici. Vždy páchal zločiny a násilí, u soudu to ale nebylo použito. Jeho osvobození je naprostý výsměch spravedlnosti. POSTAVTE ZEĎ!" napsal Trump. V době, kdy byla Steinleová zavražděna, měl za sebou Zarate už pět deportací.

Steinleová byla zavražděna v roce 2015 při procházce na molu v San Francisku. Soudce i porotci se přiklonili k obhajobě, podle níž byla žena zabita nešťastnou náhodou. Zarate seděl na molu a pod lavicí našel zbraň zabalenou v tričku. Když ji vzal do ruky, vyšel z ní výstřel a Steinleovou zasáhl.

Obhájce Francisco Ugarte prohlásil, že případ byl od prvního dne procesu zneužit k šíření nenávisti a podpory programu hromadných deportací. "Prezidentský úřad se připojil k filozofii nenávisti vůči ostatním," řekl obhájce a výsledek procesu označil za "rehabilitaci imigrantů".

Témata:  Donald Trump USA soudy Mexiko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy