Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová ostře o Trumpovi: Nemůže být prezidentem, podporuje terorismus

První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
Foto: CNN

Washington – Ostré prezidentské kampaně všech kandidátů ve Spojených státech pokračují. Americký deník TIME nyní upozornil na rozhovor Hillary Clintonové se stanicí CNN, ve kterém tato pravděpodobná demokratická kandidátka varuje před Donaldem Trumpem.

Clintonová v rozhovoru odsoudila Trumpovo chování. Zmínila například „útoky na Velkou Británii, chválení vůdce Severní Koreje, despotického diktátora, který má jaderné zbraně, volání po vystoupení z NATO a umožnění vlastnění jaderných zbraní jiným státům".

Podle Clintonové důsledky těchto stanovisek i jeho vyjádření jsou „nejen urážlivé pro lidi, ale jsou i potenciálně nebezpečné".

Clintonová také varovala před plánem Donalda Trumpa zabránit muslimům vstoupit do země. Podle ní se Trump „v podstatě stal náborářem, který vede více lidí k terorismu".

Úřad prezidenta podle ní vyžaduje „spolehlivost, sílu i chytrost". To podle ní Trump nesplňuje. „A proto jsem došla k závěru, že není kvalifikovaný stát se prezidentem Spojených států amerických.

Clintonová tak podle serveru v tomto rozhovoru vrátila úder Trumpovi, který se během posledních týdnů ostře vyjádřil proti ní i jejímu manželovi, bývalému prezidentovi Billu Clintonovi.

Témata:  volby v USA Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy