Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dustin Hoffan čelí dalšímu obvinění, v roce 1984 prý soustavně osahával herečku

USA
USA
Foto: Pixabay

New York - Americký herec Dustin Hoffman čelí dalšímu nařčení ze sexuálního obtěžování. Herečka Kathryn Rossetterová tvrdí, že ji herec v roce 1984 často osahával a že se pro ni kvůli tomu účinkování v divadle stalo traumatickým zážitkem.

Rossetterová tvrdí, že ji herec, který v roce 1984 na Broadwayi ztvárnil hlavní roli ve známé hře Arthura Millera, každý večer osahával. "Každý večer jsem plakala, když jsem dorazila domů," svěřila se herečka týdeníku The Hollywood Reporter.

Hoffman ji prý ponížil i před ostatními členy souboru, když ji přetáhl přes hlavu kombiné a nechal ji stát před herci v zákulisí s obnaženými ňadry.

Novináři z listu The Hollywood Reporter napsali, že Hoffmanovi právníci oslovili další herce, kteří se před více než 30 lety objevili v dané inscenaci, aby si slova Kathryn Rossetterové ověřili. Nikdo z nich si prý na žádné nepřístojnosti z Hoffmanovy strany nevzpomíná.

Začátkem listopadu musel osmdesátiletý Hoffman vysvětlovat nařčení, že před 32 lety sexuálně obtěžoval tehdy sedmnáctiletou filmovou praktikantku Annu Grahamovou. Herec se omluvil za vše, čím Grahamovou mohl vystavit trapné situaci. Tvrdí však, že si na nic takového nevzpomíná.

Témata:  Dustin Hoffman sexuální obtěžování USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy