Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řeka ve Varšavě vyplavila pod most velrybu +VIDEO

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Visla vyplavila na břeh u mostu v centru Varšavy vorvaně obrovského, což vyvolalo značný rozruch na sociálních sítích. Dokonce se i spekulovalo, zda v řece neplave druh či družka uhynulé velryby.

Zprvu vše vypadalo náramně věrohodně, stejně jako sám vorvaň. Specialisté v ochranných oděvech, kteří zvíře ohradili páskou, tvrdili, že vorvaň může být ještě naživu a že ho vpustí zpátky do Visly, anebo převezou na bezpečnější místo.

Nakonec se ale ukázalo, že jde o reklamu. "Zvíře nebylo skutečné, ale umělé a nafukovací," uvedla televize TVN 24.

Atrapu i povyk má na svědomí jeden časopis, který tímto způsobem propagoval sám sebe i své nejnovější číslo s velrybou na obálce. Vorvaně si pro tuto akci zapůjčil z Belgie, od spolku umělců a ekologů, který svou velrybu už takto párkrát vystavovali.

Témata:  velryby Polsko zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy