Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko obrací, zruší omezení pro média USA. Je zde ale zásadní podmínka

Média, ilustrační fotografie
Média, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Moskva - Předsedkyně ruských senátorů Valentina Matvijenková řekla, že Moskva je připravena odvolat opatření proti americkým médiím, pokud stejný krok ve prospěch ruských médií učiní Spojené státy.

Americké ministerstvo spravedlnosti přinutilo ruskou stanici Russia Today (RT), aby svou pobočku v USA zaregistrovala jako zahraničního agenta. Opatření je reakcí na údajné šíření dezinformací a snahu Moskvy ovlivnit loňské prezidentské volby v USA.

Ruští poslanci odpověděli zřízením vlastního seznamu zahraničních agentů, kam byly zařazeny mimo jiné rozhlasové stanice Hlas Ameriky a Rádio Svoboda (Rádio Svobodná Evropa) finančně podporované americkou vládou.

"Když Spojené státy opatření stáhnou, pak my učiníme to samé," řekla předsedkyně Rady federace Matvijenková v dnešním rozhovoru s ruskou zpravodajskou stanicí RBC TV. Dodala, že byla zklamaná, když se Rusko muselo k odvetě uchýlit.

Témata:  Rusko USA média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy