Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump tvrdil, že ho Cameron pozval do Downing Street. Londýn to popírá

Sídlo ministerského předsedy Downing Street 10
Sídlo ministerského předsedy Downing Street 10
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington/Londýn - Předpokládaný kandidát amerických republikánů v prezidentských volbách Donald Trump v pořadu televize MSNBC dnes řekl, že ho pozval na návštěvu britský premiér David Cameron.

Premiérův mluvčí to popřel s tím, že žádná pozvánka poslána nebyla. Podle agentury Reuters jde o další známku napjatých vztahů mezi Trumpem a vůdcem spojenců USA Cameronem.

Trump v televizi tvrdil, že mu Cameron poslal před dvěma dny pozvánku k návštěvě v Downing Street a že "ji možná přijme".

Mluvčí Cameronova úřadu sdělil, že patří k dlouhodobé praxi premiéra setkat se s nominovanými kandidáty amerických republikánů a demokratů, pokud navštíví Británii. "Protože strany ještě své kandidáty nevybraly, nejsou žádná potvrzená data," řekl mluvčí.

Zdroj z Downing Street řekl Reuters, že žádné formální pozvání prezidentským kandidátům rozesíláno nebude.

Témata:  Donald Trump David Cameron Downing Street 10

Aktuálně se děje

4. května 2024 9:17

V Rusku skončí škola, jejíž představitelé kritizovali invazi na Ukrajinu

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy