Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin je pravidelný čtenář Trumpových tweetů

Vladimír Putin v automobilce GAZ
Vladimír Putin v automobilce GAZ
Foto: kremlin.ru

Moskva - Tweety amerického prezidenta Donalda Trumpa jsou součástí souboru zahraničněpolitických informací. Ty přitom denně dostává na stůl ruský prezident Vladimir Putin.

Novinářům to dnes v Moskvě řekl kremelský mluvčí Dmitrij Peskov. Trump komunikuje přes twitter časně ráno washingtonského času, kdy je v Moskvě odpoledne.

Podle amerických analytiků se Trumpova záliba v twitteru stala závislostí. Šéf Bílého domu častuje své čtenáře denní porcí vzkazů, mnohdy žlučovitých útoků na politické soupeře a podle kritiků i zkreslených či nepravdivých informací. Jeho osobní twitter sleduje téměř 45 milionů uživatelů, prezidentský dalších 21 milionů lidí.

"Všechno, co přichází z jeho (Trumpova) prověřeného oficiálního účtu, je v Moskvě přijímáno jako oficiální prohlášení prezidenta USA," řekl Peskov. "Přirozeně to dostává prezident Putin spolu s jinými informacemi o oficiálních prohlášeních zahraničních politiků," dodal.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump USA

Aktuálně se děje

8. května 2024 8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy