Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie se zabývá dalším obviněním na adresu Polanského, obtěžoval prý desetiletou dívku

San Francisco
San Francisco
Foto: Pixabay

Los Angeles - Slavný režisér polského původu Roman Polanski (84) podle nového trestního oznámení sexuálně obtěžoval desetiletou dívku, mělo se tak stát v roce 1975. Údajný čin je již promlčený, získané důkazy by ale mohly posloužit při vyšetřování jiných Polanského případů.

Trestní oznámení, které se týká události z roku 1975, policie obdržela v říjnu krátce poté, co Marianne Barnardová na sociální síti twitter uvedla, že ji Polanski nutil jako dítě při fotografování pózovat nahou. Dnes Polanského na twitteru označila za člověka, který sériově znásilňuje děti. Právní zástupce režiséra agentuře AP řekl, že je přesvědčen, že vyšetřování nakonec ukáže, že je celá věc pouhý výmysl.

Polanski je ve Spojených státech už stíhán kvůli sexuálnímu styku s nezletilou v roce 1977. K pohlavnímu styku s třináctiletou dívkou se Polanski přiznal, trvá ale na tom, že nešlo o znásilnění, nýbrž o dobrovolný styk. V USA je ale sex s nezletilými považován za znásilnění.

Polanski z USA v roce 1978 uprchl. V roce 2009 ho zadržela švýcarská policie na cestě do Curychu na základě amerického zatykače. Po několikaměsíčním pobytu v domácím vězení v Gstaadu nakonec Švýcarsko Polanského odmítlo do USA vydat.

Předloni odmítlo Polanského do Spojených států vydat také Polsko. Letos v srpnu losangeleský soud zamítl žádost údajně znásilněné ženy, aby případ ukončil.

Témata:  Roman Polanski sexuální obtěžování USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy