reklama

Jedenáct migrantů, kteří se nelegální cestou dostali na území Velké Británii, přežilo jen díky drahé belgické čokoládě, jež byla nalezena v kamionu, který migranty nevědomky vezl.

Deset Iráčanů, včetně tří dětí, a jeden afghánský občan byli objeveni v tahači poté, co při jedné ze zastávek řidiče vozu slyšeli zákazníci nedaleké kavárny křik. Kamion přitom stál od kavárny přes cestu v odstavném pruhu určeném pro odpočívající řidiče.

Podle svědků musela přivolaná policie zavolat na pomoc hasiče, jelikož zámek přívěsu byl úmyslně poškozený. Majitel kavárny, odkud slyšeli křik migrantů jako první, uvedl, že se uprchlíci "ládovali velmi drahou belgickou čokoládou", kterou kamion převážel.

Jak sám tvrdil, migranti měli obrovské štěstí, jelikož tento typ přívěsu za normálních okolností slouží jako chladící jednotka, ovšem když se převáží čokoláda, je teplota v přívěsu normální. Nebýt této náhody, migranti by nejspíš kruté zimě uvnitř vozu podlehli.

The Telegraph uvádí, že policie migranty doprovodila na zdravotní vyšetření, načež všechny členy posádky kamionu zatkla za nelegální vstup na britskou půdu.