Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba u Bílého domu. Agent útočníka zasáhl, ten teď leží v kritickém stavu

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - U Bílého domu ve Washingtonu se v pátek střílelo. Tajná služba střelce postřelila a ten je v kritickém stavu.

Tajná služba uvedla, že se střílelo po druhé odpoledne místního času. Útočník, který byl identifikován jako Jesse Oliveri z Pennsylvanie, se oháněl zbraní a pokoušel se trefit Bílý dům.

Jeden ze svědků sdělil agentuře Reuters, že ozbrojený muž byl ve věku mezi 20 a 30 lety. "Několik policistů vytáhlo zbraně, zamířilo k němu a během dvou nebo tří sekund jsme slyšeli výstřel," řekl. Jiný svědek podle médií uvedl, že agenti tajné služby muže opakovaně vyzvali k odložení zbraně, ten ale jejich výzvy ignoroval. "Začal křičet na každého, ať vypadne. Byl velmi důrazný. Bylo to jasně vážné," řekl listu The Washington Post Trabian Shorters, který chtěl budovu navštívit.

"Když subjekt nevyhověl slovním příkazům, byl jednou střelen agentem tajné služby," uvedl mluvčí tajné služby David Iacovetti. Podezřelý, který má údajně sebevražedné sklony, byl převezen do nemocnice. Důvod útoků zatím není objasněn.

Prezident Barack Obama nebyl v době incidentu ve svém sídle, hrál golf. V Bílém domě se nacházel viceprezident Joe Biden, který byl podle personálu během incidentu odveden na "bezpečné místo".

"Všichni v Bílém domě jsou v pořádku," uvedl jeden z představitelů Bílého domu. "Prezident byl o této situaci informován," dodal.

Témata:  střelba v USA Bílý dům USA USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy