Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský dopingový skandál? Bylo to načasováno politicky, je přesvědčen Putin

Takhle hraje hokej Putin: Nastřílel osm gólů
Takhle hraje hokej Putin: Nastřílel osm gólů
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin se přidal k názoru ruských médií, že skandál má ovlivnit tamní politickou scénu před březnovými prezidentskými volbami.

Výkonný výbor MOV minulý týden vyloučil Rusko z únorových olympijských her v Pchjongčchangu. Pod neutrální vlajkou a s označením "olympijský sportovec z Ruska" budou moci v Koreji startovat pouze prokazatelně "čistí" ruští sportovci.

"Načasování dopingového skandálu kolem ruského sportu se řídilo termíny v politickém kalendáři," prohlásil dnes Putin na tiskové konferenci v Moskvě. Přiznal, že vinu na aféře nese částečně samo Rusko, protože reálné případy dopingu byly skutečně odhaleny.

Doufá, že Rusko bude s mezinárodními antidopingovými orgány a Mezinárodním olympijským výborem udržovat konstruktivní vztahy. "Budeme ale hájit ruské sportovce, a to i před občanskými soudy," upozornil kremelský šéf.

Témata:  Vladimír Putin doping Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy