Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senátorovi McCainovi způsobuje léčba nádoru vedlejší potíže, musel být hospitalizován

John Sidney McCain III., je americký republikánský politik, senátor za stát Arizona a veterán války ve Vietnamu. V roce 2008 byl republikánským kandidátem pro prezidentské volby, které nakonec vyhrál jeho protikandidát Barack Obama.
John Sidney McCain III., je americký republikánský politik, senátor za stát Arizona a veterán války ve Vietnamu. V roce 2008 byl republikánským kandidátem pro prezidentské volby, které nakonec vyhrál jeho protikandidát Barack Obama.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Léčba republikánského senátora Johna McCaina, který trpí glioblastomem, má vedlejší účinky. Musel kvůli nim být hospitalizován. Podle CNN je vlivný politik po chemoterapii vyčerpán.

McCainův úřad oznámil, že senátor nyní pobývá ve vojenské nemocnici na předměstí Washingtonu, kde se léčí z běžných vedlejších účinků souvisejících s terapií. "Senátor se těší, že se bude moci do práce vrátit co nejdříve," sdělil McCainův štáb.

Zdroje citované CNN nicméně uvedly, že McCain očividně ztrácí životní energii a že na poslední schůzce republikánů vůbec nehovořil, což je pro něj zcela neobvyklé.

Informace o tom, že McCain trpí glioblastomem, oznámili lékaři se senátorovým souhlasem v červenci. Glioblastom je považován za nejagresivnější typ mozkových nádorů.

Témata:  John McCain rakovina USA

Aktuálně se děje

11. května 2024 23:41

MS v hokeji 2024: Češi dramaticky otočili zápas a porazili norský tým

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy

Sergej Šojgu, ministra obrany RF

Putin odvolal Šojgua z postu ministra obrany

Ruský prezident Vladimir Putin dekretem odvolal Nikolaje Patruševa z funkce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace a na jeho místo jmenoval Sergeje Šojgua, který dosud působil jako ministr obrany. Za nového ministra obrany Putin navrhl jmenovat dosavadního vicepremiéra Andreje Belousova. Vyplývá to z návrhů, které šéf Kremlu zaslal horní komoře parlamentu - Radě federace, informuje Reuters.