Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odsouzený vrah se dostal až ke královně do paláce

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II.
Foto: Daily Telegraph

Londýn - Do zahrad Buckinghamského paláce pronikl odsouzený vrah, stačilo mu přeskočit zeď. Ochranka ho zadržela až za 10 minut.

Dennis Hennessy (41) přeskočil téměř 3 metry vysokou zeď a procházel se po zahradách paláce než ho zadržela ostraha. Zadržen byl asi 10 minut po zakázaném vniknutí. Policie uvedla, že dotyčný nebyl ozbrojen.

"Procházel se zahradami a kochal se výhledem," stojí v policejním protokolu. Muž se po dopadení zeptal, zda-li je královna uvnitř.

Hennessy si v minulosti odpykal trest za vraždu bezdomovce, kterého ubil železnou tyčí, když mu bylo 17 let. Po 5 letech vzorného chování byl propuštěn. Před soudem se ocitl i za drobné krádeže.

V současnosti je muž nezaměstnaný kameník. V době incidentu byl opilý a neměl v úmyslu královské rodině ublížit. Obžalovaný muž před soudem vylíčil, že vypil s kamárádem několik piv a napadlo ho, že by mohl vylézt na strom a přeskočit zeď.

Čtyři měsíce stráví ve vězení za neoprávněný vstup, další dva má za poškození plotu v hodnotě asi 70 tisíc korun. Tresty však poběží současně, muž tak bude za mřížemi jen čtyři měsíce.

Témata:  Velká Británie Londýn Královna Alžběta II.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy