Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump představil novou strategii: Nejtvrdší tlak na KLDR a zeď proti migrantům

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Spojené státy a jejich partneři v budoucnu podniknou nejtvrdší možné kroky k jadernému odzbrojení Severní Koreje. Součástí bezpečnostní strategie Spojených států je i zeď na hranicích s Mexikem.

Prohlásil to dnes americký prezident Donald Trump, který představil novou bezpečností strategii USA. KLDR podle něho nesmí být nadále pro svět hrozbou.

Trump vyzdvihl, že současná americká strategie vůči Pchjongjangu přispěla na rozdíl od přístupu předchozích prezidentů k přijetí nejpřísnějších sankcí vůči KLDR. Tlak podle něho musí pokračovat. "Nemáme jinou možnost," řekl americký prezident.

Nedílnou součástí bezpečnostní strategie Spojených států je zeď na hranicích s Mexikem. Dnes to prohlásil americký prezident Donald Trump. Během kampaně před loňskými prezidentskými volbami učinil Trump z pohraniční zdi jeden ze svých ústředních slibů voličům.

Rozsáhlá stavba protipřistěhovalecké zdi na hranici s Mexikem ale dosud nezačala, neboť si prezident nedokázal zajistit v Kongresu její financování. Se zdí, která má podle Trumpa ochránit Ameriku před nelegálním přistěhovalectvím, kriminalitou a pašováním drog, Mexiko nesouhlasí. Odmítá také její stavbu zaplatit, jak Trump žádá.

Témata:  USA Donald Trump Severní Korea

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy