Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Rakousku. Muž střílel do lidí na koncertu, tři zabil a desítky zranil

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Vídeň - Během venkovního koncertu na západě Rakouska v noci na dnešek vypukla střelba. Zemřeli tři lidé včetně útočníka a dalších 11 osob je zraněno.

O motivech pachatele zatím není nic známo, vyšetřování stále probíhá. Police uvedla, že v časných ranních hodinách začal ve vorarlberském městečku Nenzing střílet muž (27).

Podle všeho se těsně předtím na parkovišti pohádal s neznámou ženou, následně vytáhl z auta zbraň a začal pálit do davu asi 150 návštěvníků, kteří se kolem 3:00 SELČ na místě ještě bavili. Zabil přitom dva lidi a dalších 11 zranil, poté spáchal sebevraždu.

Zdroj: YouTube

"Přesný průběh události zatím nedokážeme rekonstruovat," řekla televizní stanici ORF policejní mluvčí. Starosta Nenzingu Florian Kasseroler agentuře DPA sdělil, že podle svědků střelec vypálil asi 30 až 40 ran.

Zranění lidé, mezi nimiž byli kromě Rakušanů také jedna Švýcarka a jeden obyvatel Lichtenštejnska, byli převezeni do blízkých nemocnic, někteří jsou ve vážném stavu. Jeden ze zraněných je v ohrožení života, uvedla APA.

V Nenzingu se v sobotu konala tradiční akce místního motorkářského klubu The Lords spojená s koncertem. Po střelbě na místě podle místních médií vypukla panika. Mnozí návštěvníci akce prchali a hledali úkryt v lese, někteří se dostali až na blízkou dálnici.

Témata:  Rakousko policie Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.