Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko zasáhlo husté sněžení. Doprava kolabuje, seniorka v noci upadla a zmrzla

Zima 2012/2013 - první sníh
Zima 2012/2013 - první sníh
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Atény - V Česku kromě hor letos Vánoce na sněhu nebudou, zato v Řecku ano. Střední a severní část země zasáhlo v noci na dnešek husté sněžení, které v daných oblastech vzbudilo naději na málo obvyklé bílé Vánoce.

Sníh zkomplikoval dopravu na severojižní dálnici mezi Aténami a Soluní - stovky motoristů uvízly zhruba sto kilometrů severně od metropole v dopravní zácpě.

"Chtěli jsme oslavit Vánoce v naší vesnici v severním Řecku a uvízli jsme tady uprostřed dálnice na déle než šest hodin," řekl jeden z postižených řidičů řeckému rozhlasu. Dopravní policie vyhlásila zákaz jízdy na dálnici pro příštích 48 hodin.

Podle řecké státní televize ERT si počasí také vyžádalo smrt 80leté ženy. Byla nalezena mrtvá pod sněhem poblíž jejího domova na severu Peloponéského poloostrova. V noci upadla a nemohla vstát. "Je zmrzlá na kost," řekl policista.

Nepřízeň počasí také ohrozila malou loď u ostrova Mykonos. Pobřežní hlídka byla s to zachránit dvanáct členů posádky v nejtěžších větrných podmínkách za posledních 10 let, informovala námořní policie.

Témata:  Řecko sněžení počasí sníh

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.