Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pořídí si dítě, pak jim je na obtíž? Rodiče si platí noční chůvy, aby se mohli vyspat

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzští rodiče často využívají služeb nočních chův. Ty přicházejí dítě nakrmit, přebalovat a hlídat v době od 20:00 do 06:00, nebo od 22:00 do 08:00. Nový trend přichází ze Spojených států.

Za jednu klidnou noc jsou ochotni zaplatit i více než 100 eur (přes 2600 Kč), píše francouzský web Rue 89. Službu, kterou si lze do 7500 eur započíst do roční slevy na dani, ve Francii poslední dobou nabízí více firem. Často ji ale vykonávají načerno přistěhovalkyně.

Juliette (30) zaplatila deset nocí hlídání rodina jejího manžela. I díky tomu se mladá žena zotavila po porodu tak rychle, že se už po třech týdnech vrátila do práce. "Nechtěla jsem se šest měsíců ploužit únavou," vysvětluje.

Podle Sarah Bursauxové, která v Paříži pracuje jako pediatr, nejde ani tak o problém spánku, jako spíš ztrátu povědomí toho, co to znamená mít dítě. "Když se o něj nechceme starat, možná bychom si ho neměli pořizovat," domnívá se lékařka.

Témata:  Francie děti EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

9. května 2024 16:07

Zelenskyj jmenoval bývalého velitele ozbrojených sil Zalužného velvyslancem Ukrajiny v Británii

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky zablokovaly silnici rozdělující Rafah

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.