Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Írán zasáhlo další zemětřesení, nejméně 60 zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Teherán - Zemětřesení o síle 4,2 Richterovy stupnice dnes postihlo oblast západně od Teheránu. Jeden člověk zemřel na následky infarktu a 60 lidí bylo zraněno.

Většina zraněných při dnešním zemětřesení, které postihlo provincii Teherán, už opustila nemocnici. Jejich zranění byla lehká a způsobili si je zejména tím, jak se snažili ve spěchu opustit budovy.

Otřesy vyvolaly mezi obyvateli íránské metropole paniku, neboť před týdnem pocítili rovněž zemětřesení. To sice zasáhlo jihovýchodní provincii Kermán, ale otřesy o síle 5,2 stupně byly cítit až v Teheránu. Tamní obyvatelé proto trávili noc v autech či na ulici.

Minulý měsíc zasáhlo zemětřesení o síle 7,3 stupně pomezí Íránu a Iráku. Při něm zemřelo na 630 lidí, valná většina z nich v západoíránské provincii Kermánšáh. Dalších 8500 lidí bylo zraněno.

Témata:  zemětřesení Írán EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy