Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli drogám byla v Egyptě odsouzena Britka

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Londýn - Britka Laura Plummerová, kterou v egyptské Hurgadě na podzim zadrželi kvůli drogám, byla odsouzena k tříletému vězení.

Součástí trestu je pokuta v přepočtu 122.000 korun. Informují o tom dnes britská média. Třiatřicetiletá prodavačka z Hullu byla v Hurgadě zatčena 9. října, protože u ní policie našla asi 300 tablet tramadolu, což je opioidní analgetikum.

Plummerová tvrdila, že tablety přivezla svému egyptskému partnerovi, aby je použil k léčbě bolestí zad. Že je tato látka v Egyptě nelegální, prý nevěděla.

Matka Plummerové, která byla při soudním líčení, sdělila stanici BBC, že je z rozsudku v šoku. Dcera byla podle ní převezena na jinou policejní stanici, odkud bude předána do vězení. Rodina tvrdí, že se Britka nesnažila pilulky utajit. V Británii je tento přípravek k dispozici na předpis. Když ji odvedli na letišti stranou, myslela si, že jde o vtip.

Témata:  Egypt drogy věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy