Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin pochválil ruské vojáky za vítězství v Sýrii. Naše armáda se změnila, tvrdí

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes prohlásil, že tažení v Sýrii umožnilo světu předvést, jak hluboce se změnily ruské ozbrojené síly. Jejich modernizace bude dál pokračovat, přislíbil.

V Sýrii ruské síly, především letectvo, válčily od konce září 2015 po boku vládních jednotek prezidenta Bašára Asada. Podle Putina se ruské síly lvím dílem přičinily o zvrat na bojišti a porážku teroristů z Islámského státu a dalších uskupení.

"Rusko, jako nejednou v dějinách, vneslo hlavní, rozhodující vklad do porážky zločinných sil, které vyzvaly na souboj celou civilizaci, a do zničení teroristické armády a barbarské diktatury, která sela smrt a zkázu (...)," řekl během vyznamenávání ruských vojáků za tažení v Sýrii. Této operace se podle něj zúčastnilo více než 48.000 důstojníků a vojáků prakticky ze všech druhů ozbrojených sil.

"Chápete, víte, cítíte, že za ty dva roky a něco se armáda zásadně změnila a změnila se i proto, že lidé se cítili být na výši situace, a to je nejdůležitější. (Stalo se tak) i proto, že pochopili, jak funguje naše vojenská technika, jak může pracovat naše velení, zásobování, jak se modernizovaly naše ozbrojené síly. Viděl to celý svět," prohlásil Putin.

Témata:  Rusko ruské angažmá v Sýrii Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy