Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík se zavěsil pod autobus, dojel z Bělehradu do Záhřebu

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Záhřeb - Mladý uprchlík z Iráku dokázal pod podvozkem autobusu, kde se držel zadní nápravy, dojet z Bělehradu téměř až do Záhřebu.

Těsně před chorvatským hlavním městem byl však odhalen. Jednadvacetiletý Iráčan neutrpěl žádné zranění, přesto jej vyšetřili lékaři. S odvoláním na chorvatskou policii o tom dnes informovala agentura AFP.

Mladík podle zaměstnanců dopravní společnosti Cazmatrans, které dotčený autobus patřil, riskoval život. Cesta byla dlouhá více než 400 kilometrů a trvala pět hodin.

"Uslyšeli jsme silný hluk zespodu autobusu, tak jsme to nahlásili řidiči, který pak zastavil," vylíčil jeden z cestujících. Když se autobus zastavil asi 40 kilometrů od Záhřebu, viditelně vyděšený mladík ze svého úkrytu vyběhl. Obličej mu pokrývalo bláto a ruce mu krvácely, dodal cestující.

Témata:  uprchlíci Srbsko Chorvatsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy