Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vtipkoval o využití globálního oteplení, prý by ho využil proti mrazům v USA

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump v reakci na mráz, který sevřel sever a severovýchod Spojených států, na twitteru poznamenal, že by nebylo špatné využít globální oteplování.

Ve svém tweetu rovněž kritizoval mezinárodní boj proti klimatickým změnám, v rámci kterého měly USA na rozdíl od ostatních zemí zaplatit biliony dolarů.

"Může to být nejstudenější Silvestr," napsal Trump. "Možná bychom mohli použít trochu toho starého dobrého globálního oteplování," dodal. Svůj tweet zakončil doporučením, aby se lidé pořádně oblékli.

Portál buzz.ie poznamenal, že to není poprvé, co Trump vtipkuje na téma klimatických změn. "V New Yorku mrzne a sněží - potřebujeme globální oteplování," napsal v roce 2012.

Témata:  Donald Trump globální oteplování USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy